“Lajthit” Rama, sulmon Leonardo Di Caprion, pasi ky mbrojti Vjosën: “Bën deklarata për të sulmuar qeverinë time”

Kryeministri Edi Rama ka sulmuar këtë të hënë aktorin Leonardo Di Caprio në lidhje me qasjen e tij ndaj mbrojtjes së lumit Vjosë.

Gjatë nënshkrimit të marrëveshjes me organizatën globale mjedisore “Patagonia”për ta shpallur Vjosën Park Kombëtar, Rama deklaroi se aktori amerikan u bë i gjallë vetëm për të goditur qeverinë, ndërkohë që nuk reagon tani që qeveria merr një vendim në përputhje me kauzën e tij.

Ai shtoi me ironi se ndoshta duke e sharë pak, mund t’i vejë ndonjë fjalë në vesh dhe ta bëj të reagojë. Të gjitha procedurat e shpalljes së Vjosës Park Kombëtar të jetë me standardet më të larta evropiane.

- Advertisement -

Kur flasim për Park Kombëtar nënkuptojmë ndalimin kategorik të çdo biznesi apo veprimtarie ekonomike që mund të dëmtojë shtratin e lumit. Duke e shpallur Vjosën park kombëtar impakti ekonomik do të jetë ë i lartë se sa impakti ekonomik i veprimtarive në dëm të Vjosës. Do të ketë një rritje të numrit të turistëve në këtë Park Kombëtar, kjo do të ndihmojë banorët e zonës në zhvillimin ekonomik.

Vjosa ka mbi 1100 specie dhe ndër to janë 13 specie kafshësh dhe dy bimësh që janë specie në zhdukje në rang planeti. Ka të paktën 50 specia kafshësh dhe bimësh që janë në listën e kuqe të Shqipërisë.

Më kanë shënuar diçka këtu për Leonardo Di Caprion pasi u bë i gjallë për të goditur qeverinë, por nuk u bë i gjallë për ta mbrojtur qeverinë. Tani që qeveria po bën atë që atij i kishin thënë që nuk kishim ndërmend ta bënim, por që ndërkohë po e bëjmë.

E ka shok të mirë Ministrja e Turizmit, prandaj nuk po i bie më shumë. Mbase këto goditje do t’i shkojnë në vesh, pasi mund ta kishim lajmëruar dhe nuk do t’i vente në vesh fare. Mbase duke e sharë pak do t’ia kapi veshi”, tha Rama.

- Advertisement -

Të fundit

Të fundit